Sint Jansmuseum


Het Sint Jansmuseum is gevestigd op de tweede etage van het “Kloosterhof”. Het museum wil het verhaal vertellen van “Het Rijke Roomse Leven” en “Het sociaal  culturele leven” in de vorige eeuwen van de mensen in West-Friesland , de historie van de parochiekerk  Sint Jan de Doper en de kerkgeschiedenis van Langedijk en omstreken.
 
In het museum worden  een aantal thema’s uitgebeeld uit de voor de katholieken zo kenmerkende periode. Allerlei voorwerpen uit deze tijd worden in vitrines tentoon-gesteld , zoals een collectie vaandels, gipsen en houten beelden, goud geborduurde kleding, allerlei  andere reli-gieuze voorwerpen en kerkelijk erfgoed.
                                                                                                   
 
U vindt er een gedeelte van de Bulthuiscollectie. De Fries Nanning Hendrik Bulthuis (1885 – 1977) vervaardigde een collectie houten beelden die een weergave zijn van een kleine eeuw sociaal culturele geschiedenis.
 
Bezienswaardig is ook het twee meter brede altaar met uit eikenhout gesneden  panelen afkomstig uit een kapel in een kasteel in Belgie
                                                                                              
Het museum is geopend
donderdag     vanaf  9.00 tot 16.00 uur 
zondag          vanaf 13.00 tot 16.00 uur    er is een traplift aanwezig.
 
In overleg met het parochiesecretariaat kunnen mensen ook buiten deze tijden het museum bezoeken.

Misschien heeft u thuis ook voorwerpen liggen, die interessant zijn voor ons museum. Wij hopen dat u dan aan ons denkt. Ook kopieën van oude foto s zijn welkom.
U kunt contact opnemen via Jan Hoedjes 06-37609684 of via e-mail: museum@sintjandedoper